Lykkelig med angst

Lykkelig med angst. Tre ord jeg fikk høre for noen uker siden. Tre veldig sterke og vanskelige ord. Ord som på mange måter ikke hører sammen i samme setning i det hele tatt. Men er det mulig? Er det mulig å være lykkelig med angst?

Jeg anser meg selv som et ganske heldig og lykkelig menneske. Heldig i den forstand at jeg er fysisk frisk, jeg er fremdeles ung og har fremtiden foran meg. Jeg har tak over hodet, kan spise hva jeg vil og når jeg vil, og bor i et av verdens aller beste land å bo i for noen. Jeg er lykkelig fordi jeg har en fantastisk samboer som forstår meg, og som faktisk elsker meg selv om jeg slettes ikke elsker meg selv. Det meste i livet mitt er fint, men jeg er, som Kråkesølv sier det; flink til å gjøre perfekt om til greit.

Det er jo ikke noe jeg gjør med vilje, for det er noe jeg ikke har en smule kontroll over. Hodet mitt er tungt, hodet mitt veier like mye som meg selv, og ofte mer. Jeg bør være glad, lykkelig, takknemlig, og rett og slett bare sette pris på alt jeg har. Jeg har tusen grunner for å ikke ha det vondt, og hadde det vært opp til meg hadde jeg selvfølgelig skrudd av angsten. Men det er ingenting jeg kan gjøre med det.

Men så er det dette med lykke da, jeg vil jo være lykkelig. Alle vil vi vel være lykkelige. Men når man er så proppfull av angst for livet, døden og bare det å være, ja så overskygger det hvert eneste fnugg av lykke man kan ha i kroppen.

Kan lykke og angst forenes? Jeg har i alle fall begynt å venne meg mer og mer til at jeg i bunn og grunn er et engstelig menneske, og at angsten kanskje aldri vil slippe tak. Da må jeg i det minste klare å forsone meg med angsten, så vi kan, om ikke bli bestevenner, i alle fall komme overens. Ta en kaffe eller en øl sammen eller noe.

Processed with VSCOcam with t1 preset

4 kommentarer om “Lykkelig med angst

  1. Alle har ulike utfordringer og kvaliteter, hos noen er de mer utpregede enn hos andre. Å oppleve lykke på tross av vanskeligheter handler vel om å tilpasse levesett, mål og belønninger etter de egenskapene – ikke etter et bilde noen andre har malt

    Likt av 1 person

  2. Å, den siste setningen altså. Hahahaha. Det er nøyaktig slik jeg tenker på lidelsen. Min litt keitete kompis som ikke kommer så godt over ens med noen, men så dilter han etter meg da. Det minste man kan gjøre er vel å prøve å bli venn med stakkaren. ❤

    Likt av 1 person

  3. Det du skriver og beskriver tiltredes absolutt. Jeg har levd med panikkangst og gjør det fremdeles. Men i dag kan ikke smerten sammenliknes med hva det var for 25 år siden. Etter å ha ligget i fosterstilling på sofaen gang på gang og revet ut telefonkontakten (før mobilen tok over) stengt døra, og prøvd å kompensere med mat, musikk, trening og medisin, så måtte jeg gi opp. Jeg har lært og erfart at angstens sanne natur er å ta rotta på meg. Mine forsøk på å stikke av forsterket smerten, det ble værre og værre.Når jeg så greide å akseptere at jeg har angst så begynte jeg å snakke med den når den kom. «God dag Angst, hva vil du meg i dag» På innpust ønsket jeg den velkommen, på utpust sa jeg: «Velkommen tilbake». Han gav seg ikke, men når jeg ikke gjorde motstand slapp den gradvis taket. Den er ikke borte, men så lenge jeg tar i mot, aksepterer at sånn er livet, så blir den mindre aggressiv. I dag er den en del av livet mitt som ikke hindrer meg i noe som helst. Jeg merker at jeg lever og vi lever sammen, men det tok tid å komme dit. En time, en dag om gangen til å begynne med. Jeg forsto at ingen forandring er mulig uten total overgivelse. I dag har jeg kontakt med min kreativitet og følelsesliv på en måte som jeg aldri har hatt. Takk for din deling Sivert, det hjalp med å svare deg.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s