Jøss, det går bra

Nå er jeg tilbake i leiligheten i Oslo etter en fin ferieuke hjemme hos mor og far. Det har vært en uke med mye god kvalitetstid sammen med familie og venner, og jeg kjenner meg lettere til sinns. Det er lenge siden jeg har kunnet svare «jo, det går bra» når noen spør meg hvordan det går med meg, og virkelig ment det, men det kan jeg faktisk nå. Og jeg håper jeg kan bruke det svaret på ordentlig i lang tid fremover.

Jeg har nok alltid svart at det går bra når noen spør, men det er fordi jeg ikke vil bruke unødvendig lang tid på en samtale jeg ikke vil ha, og lage dårlig stemning. Man svarer jo at det går bra som en refleks bare, det er jo et standardsvar som ligger der latent, selv om flere helt sikkert kan se på meg at det ofte ikke går så bra. Men den siste uka har jeg faktisk kjent at jeg har ment det, at jeg faktisk ser lysere på ting. Dette er noe jeg har følt tidligere, men det har gått så fort over og jeg har ikke klart å ha troen på at det faktisk kan gå bra. Nå vil jeg det. For nå er jeg så forbanna lei av hodet mitt og alle mine tanker at det faktisk bare må gå. Jeg skal i alle fall gjøre alt i min makt for at ting skal løsne, og solen skal skinne litt oftere.

Nøkkelen er jo å tenke annerledes, og det er nettopp den nøkkelen jeg ikke har. Men jeg begynner stadig å komme nærmere flere ledetråder som forteller meg hvordan jeg en dag skal få tak i den nøkkelen. Jeg har begynt å lese en veldig god men krevende bok om angst skrevet av fantastiske Alice Boyes, som heter «The Anxiety Toolkit», jeg er bare halvveis, men kan allerede anbefale den på det varmeste. Jeg tenkte da jeg kjøpte den at det er jo bare tull å lese seg friskere, men det funker. Det handler bare om å stole på seg selv og faktisk gå inn for å snu om på gamle vaner og tanker. Lover å gjøre en aldri så liten bokanmeldelse når jeg er ferdig.

Jeg har aldri hatt særlig troen på meg selv, og det har jeg fremdeles ikke, men jeg begynner å tenke at jeg i alle fall skal få til å leve et fullverdig liv, for det synes jeg jo i bunn og grunn at jeg fortjener. På mandag tok jeg en øl sammen med en venn og et aldri så lite forbilde av meg, en veldig klok, morsom og dyktig mann som lever av å putte smil på andre mennesker. Vi snakket om alt og ingenting, og han syntes det ga stor mening at jeg har gått fra å være en musiker som har stått på scenen og underholdt i mange år, til å nå ville jobbe i radio. Jeg har alltid vært interessert i journalistikk, og spesielt radio, og har nok alltid visst at jeg vil ende opp der. Men når man kaster seg inn i musikken så blir det selvfølgelig veldig altoppslukende, og nå når jeg har tatt en god gammeldags pause fra musikken har jeg endelig funnet ut at jeg fremdeles veldig gjerne vil bli en radiostemme. Han syntes dette ga mening fordi jeg vil underholde, men på grunn av angsten min er det jo selvfølgelig mye tryggere å underholde på avstand – i et rom med en mikrofon foran meg.

Dette betyr også mye, at jeg endelig har bestemt meg for hva jeg skal gjøre. Helt siden jeg besøkte NRK Marienlyst som tiåring, har jeg sagt at jeg skal bo i Oslo og jobbe i NRK. Vel, en av to er allerede gjennomført, så nå gjelder det bare å stå på. Det føles helt sykt godt å endelig ha et konkret mål, og det føles også godt å høre utsagn som «men det har vi jo alltid skjønt», og «det kommer du til å passe perfekt til». Støtte føles godt, og til de som sier «men du må ikke slutte helt med musikken da»(hei, mor og far bl.a.) så er musikken en del av meg, ikke bare en interesse og en hobby som jeg kan slutte med. Musikk er en stor del av identiteten min, og jeg skriver fremdeles musikk, og kommer helt sikkert til å gi ut mer musikk en vakker dag.

Se der, der kom den første posten med litt mer optimisme enn vanlig på denne bloggen. Jeg vet, jeg er like overrasket som dere. For dere skal vite at livet til oss engstelige mennesker ikke bare er mørke og fordervelse, det kan faktisk være helt ålreit noen ganger også.
Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s